fbpx

Autofinanciering

Denk bijvoorbeeld aan financial lease voor ZZP’ers

Wilt u als zzp’er een auto of werkbus kopen, maar heeft u niet genoeg (spaar)geld om deze te financieren? Dan is een autofinanciering iets voor u! Het financieren van een auto is namelijk voor velen een interessante keuze. En zéker voor de zakelijke rijder. Eén van de voordelen van financial lease bijvoorbeeld? In plaats van de gehele aankoopsom, betaalt u een vast bedrag per maand. Daarbij bent u niet gebonden aan looptijden, termijnen of maximumaantal kilometers. En verkoopt u de auto? Dan is de restwaarde voor u.

Vraag financiering aan

Welke soorten autofinanciering zijn er?

  • Financial lease
  • Sale & leaseback
  • Operational lease

De voordelen van een autofinanciering

  • De auto is uw eigendom
  • Verkoopt u de auto? Dan is de restwaarde voor u!
  • Vast bedrag per maand
  • Rente is aftrekbaar
  • U houdt ruimte om te investeren
  • BTW terug te vorderen
  • U kiest uw eigen leaseperiode

Hoe werkt financial lease (huurkoop auto)?

Financial lease (ook wel huurkoop auto genoemd) is de meest voorkomende autofinanciering. En altijd maatwerk. U moet het zien als een hypotheek voor uw auto en u kiest zelf hoeveel u financiert. Daarmee zet u een stuk kapitaal weg, maar blijft u wél eigenaar van de auto. U bepaalt dus zelf wat ermee gebeurt, hoeveel kilometers u rijdt en wanneer u de auto weer inruilt of verkoopt bijvoorbeeld. Kiest u voor financial lease, dan zijn de kosten duidelijk. Iedere maand weet u wat u betaalt en dat maakt het heel overzichtelijk voor de bedrijfsvoering. Een huurkoop auto is ideaal voor zzp’ers.

Sale & leaseback versus Operational lease

Sale and leaseback betekent dat als u bijvoorbeeld een auto koopt, maar over een paar maanden dit kapitaal toch nodig heeft voor een investering in uw onderneming, u het benodigde kapitaal kunt omzetten in een autofinanciering. Dus geen lening vooraf zoals bij een huurkoop auto, maar in geval van nood achteraf wél mogelijk. En operational lease houdt in dat de auto volledig geleased wordt -dus ook eigendom van de leasemaatschappij is- en u hier geen omkijken meer naar heeft.

Het laagste rentetarief

Wat kan ik eigenlijk financieren? Mág ik wel financieren? En hoe werkt dat dan precies? Wij werken samen met 15 verschillende banken, waardoor we voor bijna iedereen een autofinanciering kunnen verzorgen. Op deze manier ontzorgen wij u compleet.

Enkele van onze partners: ALPHERA Financial Services, Findio en Santander Consumer Finance; dé specialisten in financieringen voor auto’s en bedrijfswagens. Samen bieden wij u altijd het laagste rentetarief én schakelen we snel. Daarmee is een bezoek aan uw bank verleden tijd! Want wij verzamelen alle gegevens en formulieren en zo heeft u ook maar één aanspreekpunt.

De verschillen tussen Financial Lease, Sale & Leaseback en Operational Lease

AIG Automotive biedt verschillende soorten autofinanciering aan met elk afzonderlijke eigenschappen. Voor de duidelijkheid hebben wij de onderlinge verschillen tussen deze soorten financiering in een overzichtelijke tabel opgenomen. Zo weet u snel en eenvoudig welke vorm van autofinanciering voor u het meest geschikt is. Daarnaast zijn direct de voor- en nadelen van elke autofinancieringsmogelijkheid inzichtelijk wanneer het bijvoorbeeld gaat om fiscale voordelen of de eisen qua aanbetaling.

Financieringsoptie: Financial Lease (huurkoop auto) Sale & Leaseback Operational Lease
Definitie:  

De auto wordt gefinancierd door middel van een leasecontract waarbij de lessee (klant) verantwoordelijk is voor onderhoud, verzekeringen en andere operationele kosten.

De eigenaar van de auto verkoopt deze aan een leasemaatschappij en leaset de auto vervolgens terug. Een leasecontract waarbij de leasemaatschappij verantwoordelijk is voor het eigendom, onderhoud, verzekeringen en andere operationele kosten.
Eigendom: De lessee heeft economisch eigendom van de auto en is verantwoordelijk voor het onderhoud en andere kosten. De lessee verkoopt de auto aan de leasemaatschappij, maar blijft eigenaar van de auto en koopt hem met een leasecontract terug. In deze leaseconstructie houdt de lessee ook het economisch eigendom en is verantwoordelijk voor onderhoud en andere kosten. De leasemaatschappij heeft het eigendom van de auto.
Operationele kosten:  

De lessee is verantwoordelijk voor alle operationele kosten, zoals onderhoud, verzekeringen en belastingen.

De lessee is verantwoordelijk voor onderhoud, verzekeringen en belastingen. De leasemaatschappij is verantwoordelijk voor onderhoud, verzekeringen en belastingen.
Boekhouding:  

De auto wordt opgenomen als activum op de balans van de lessee. De financieringslasten worden opgenomen als schuld.

De auto wordt niet opgenomen op de balans van de lessee. De auto wordt niet opgenomen op de balans van de lessee. De maandtermijn wel.
Flexibiliteit:  

Beperkte flexibiliteit bij het beëindigen van het contract voordat het afloopt.

Beperkte flexibiliteit bij het beëindigen van het contract voordat het afloopt. Geen flexibiliteit bij het beëindigen van het contract voordat het afloopt.
Aanbetaling:  

Een aanbetaling kan vereist zijn, maar de financieringskosten zijn over het algemeen lager.

Geen aanbetaling vereist, maar de financieringskosten kunnen hoger zijn. Een aanbetaling kan vereist zijn, maar de financieringskosten zijn over het algemeen lager.
Fiscale voordelen:  

Mogelijkheid om de btw en financieringskosten af te trekken als zakelijke kosten.

Mogelijkheid om de btw en financieringskosten af te trekken als zakelijke kosten. Mogelijkheid om de huurkosten af te trekken als zakelijke kosten.
Aanbevolen voor:  

Bedrijven die eigendom van de auto willen behouden en verantwoordelijk willen zijn voor onderhoud en kosten.

Bedrijven die snel kapitaal willen vrijmaken en toch het eigendom willen behouden. Bedrijven die zorgeloos willen rijden zonder onverwachtse kosten.

Van zzp’er tot MKB-bedrijven

Bent u langer dan 6 maanden ingeschreven bij de KVK? Dan komt u al in aanmerking voor een autofinanciering. Auto’s tot 7 jaar oud zijn te financieren. Van een bedrijfswagen tot een luxe BMW. Past het bij uw onderneming? Dan wordt de financiering -in de meeste gevallen- goedgekeurd.

Vraag uw autofinanciering vandaag nog aan!

Benieuwd of u in aanmerking komt voor een autofinanciering? Vul hier ons aanvraagformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op!

Autofinanciering aanvragen

Benieuwd of u in aanmerking komt voor een autofinanciering? Vul hier ons aanvraagformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op!

"*" geeft vereiste velden aan