fbpx

Laat ons uw droomauto vinden

Veelgestelde vragen

Hoe werkt auto import?

De import van een auto is een complex proces. Hoewel u veel prijsvoordeel kunt krijgen, komen er veel zaken bij kijken. Zodra u een auto heeft gekozen moet deze worden getransporteerd. Daarbij krijgt u te maken met belasting en douane, technische eisen, aangifte van de BPM, de RDW-keuring, kentekenregistratie, verzekering, APK-keuring, invoerdocumenten en de kilometerstandenregistratie. Kortom: een auto importeren is niet zomaar gedaan. Daarom wordt vaak een professional ingeschakeld om de import te regelen, en toch te profiteren van de financiële voordelen.

“AIG Automotive maakt het u makkelijk” Frank Kamminga

Bij AIG Automotive nemen wij de import graag uit handen. Wij werken met een duidelijke werkwijze en nemen u mee in alle stappen van het proces.

In de eerste plaats luisteren wij aandachtig naar uw wensen. Aan welke eisen moet de auto voldoen? Welke opties zijn voor u belangrijk? Daarna ontvangt u vrijblijvend een aantal offertes van auto’s die overeenkomen met uw wensen. Zit de auto van uw dromen ertussen? Dan gaan wij snel voor u te werk. Zo niet? Dan zoeken we verder. Wij bieden altijd auto’s aan waarvan de serviceboekjes aanwezig zijn, in de meeste gevallen bij een officiële dealer vandaan. Ook stellen wij als eis het onderhoud altijd goed is uitgevoerd en dat de auto geen schadeverleden heeft. Wanneer u akkoord geeft, laten we de auto veilig naar ons transporteren via ons Nederlandse transportkanaal. Bij aankomst van de auto ontvangt u bericht en vragen wij het Nederlandse kenteken aan. Daarnaast voeren wij het RDW, de belastingdienst en verdere taken uit die komen kijken bij de import van een auto. Wanneer het kenteken bij ons fysiek is binnengekomen, spreken wij een afleverdatum af.

Moet ik betalen voordat ik de auto te zien krijg?
Heb ik (fabrieks)garantie op mijn geïmporteerde auto?
Alle veelgestelde vragen

Laat u inspireren

Import auto zoeken

U zoekt een import auto. In het buitenland is het aanbod vele malen groter dan in Nederland. Daarom is de kans groot dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Bij AIG Automotive maken we het simpel: u geeft aan welke auto u wilt importeren, tot in detail óf in grote lijnen. Wij zoeken vervolgens de gewenste auto in ons internationale dealernetwerk. Vaak vinden wij hem al binnen 48 uur. Dat scheelt u een flinke zoektocht én we regelen ook direct de import van de auto. Zo wordt importeren net zo eenvoudig als de aanschaf van een binnenlandse auto.

Welke import auto kiest u?

De eerste stap in de keuze van uw import auto is het merk en model. Bent u op zoek naar een BMW, Audi, Mercedes-Benz of kiest u eerder voor een Volkswagen, Volvo of Nissan? Alle merken en modellen zijn beschikbaar, van hoog tot laag segment. Van Porsche Carrera tot Fiat Panda.

Als u het juiste merk en model heeft gekozen, kijken we naar het budget en de gewenste kilometerstand. De leeftijd en uitvoering van de auto spelen een grote rol in de vraagprijs van uw import auto. Daarnaast kunt u aangeven welke brandstof en transmissie voor u de voorkeur hebben.

Benzine is de gebruikelijke keuze, maar rijdt u veel kilometers dan is diesel de voordelige brandstof, zowel voor uw portemonnee als voor het milieu. Indien u milieubewust wilt rijden zijn hybride en elektrische auto’s ook een goede keuze. Bovendien is elektriciteit goedkoper dan de eerder genoemde brandstoffen.

Hoe ziet uw import auto eruit

Wanneer u een model hebt gekozen kiest u hoe de auto eruit moet komen te zien. Welke kleur wilt u? Welke carrosserie (bijvoorbeeld coupé of SUV) heeft uw voorkeur? Hoeveel deuren heeft de auto? Welk type bekleding heeft uw voorkeur en welke kleur bekleding wenst u?

Daarnaast kunt u kiezen uit diverse extra opties om uw import auto te verrijken:

Handige opties

 • trekhaak
 • park distance control
 • cruise control

Interieur

 • panorama dak
 • sportstoelen
 • stoelverwarming
 • Stoelverkoeling

Car info- & entertainment

 • Muziekinstallatie
 • Navigatie
 • Carplay
 • Head-up display
 • Virtual cockpit

Auto inruilen voor uw import auto

Wilt u uw huidige auto graag inruilen? Geen probleem! Wij nemen uw huidige occasions graag over. Zodra u uw geïmporteerde auto komt ophalen kunt u uw huidige auto bij ons laten staan. Wel zo makkelijk!

We gaan direct voor u op zoek

Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen gaan wij direct voor u op zoek. Vaak vinden wij uw auto al binnen 48 uur. Zodra de gewenste auto is gelokaliseerd nemen wij contact met u op en kunt u de auto online in detail bekijken. Als u er zeker van bent dat wij de juiste auto hebben gevonden, zetten wij de import in gang, van contact met de dealer tot het regelen van een Nederlands kenteken.

Veel rijplezier!

Zodra de auto voor u klaarstaat krijgt u een seintje en kunt u hem ophalen in onze showroom in Bunschoten-Spakenburg. U profiteert vanaf dat moment van minimaal 1 jaar fabrieksgarantie. Veel rijplezier!

Import auto’s van Topmerken