fbpx

Sale & leaseback

Bent u ondernemer en heeft u geld geïnvesteerd in bedrijfsauto’s? Dan kan Auto Import Garant u helpen om dat geld te ‘bevrijden’, zodat u nieuwe investeringen kunt doen die uw onderneming écht laten groeien.

Met Sale & Leaseback verkoopt u één of meer bedrijfsauto’s aan Auto Import Garant, waarna u deze auto’s direct terug leaset door middel van een Financial Lease-overeenkomst. Met een paar simpele pennenstreken bevrijdt u het geld dat in uw bedrijfsauto’s vastzat en heeft u weer de financiële ruimte om nieuwe investeringen te doen.

De verkoopopbrengst kunt u direct gebruiken om te investeren in uw onderneming, Zo verhoogt u de cashflow van uw bedrijf, terwijl u de terug geleasete bedrijfsauto’s gewoon blijft gebruiken. Deze werkwijze heet ‘Sale & Leaseback’ en is een bewezen en betrouwbare manier om de rentabiliteit van uw bedrijf te verhogen.

Hoe werkt Sale & Leaseback?

Als uw onderneming één of meer auto’s bezit dan staat de waarde van deze bedrijfsauto’s keurig op de balans en elk jaar schrijft u erop af. Op zich is dat prima. Alleen is het jammer dat er zoveel geld in deze bedrijfsauto’s vastzit, want met bedrijfsauto’s behaalt u geen concurrentievoordeel. U heeft ze nodig voor uw bedrijfsactiviteiten, maar tegelijkertijd zou u best wat extra geld kunnen gebruiken om uw groeiplannen te realiseren.

Auto Import Garant biedt u de ruimte om het geld dat ‘verstopt’ zit in uw bedrijfsauto’s vrij te maken voor investeringen, bijvoorbeeld de aanschaf van bedrijfsmiddelen die een hoge rentabiliteit hebben, zodat uw bedrijf een flinke groeispurt kan maken.

Zo komt door de verkoop van uw wagenpark geld vrij, dat u direct kunt gebruiken om verdere groei van uw bedrijf te financieren, terwijl u gewoon met uw bedrijfsauto’s kunt blijven rijden.

Voordelen van Sale & Leaseback bij Auto Import Garant

Door uw bedrijfsauto’s terug te leasen via Financial Lease, blijft u economisch eigenaar ervan. Dat betekent dat u kunt blijven profiteren van diverse fiscale voordelen, zoals afschrijvingen, investeringsaftrek, btw-teruggave en renteaftrek. En na afloop van het leasecontract bent u ook weer juridisch eigenaar van uw auto’s, maar in de tussentijd heeft u wel geprofiteerd van de opbrengsten van uw extra investeringen.

De Sale & Leaseback-methode is een breed toegepaste manier om de groei van ondernemingen te versnellen. Maar let op: het is belangrijk om de vrijgekomen financiële middelen te gebruiken voor investeringen die meer opleveren dan de maandelijkse leasebedragen. Anders eindigt u met het betalen van maandelijkse leasebedragen voor auto’s die u in eerste instantie al in uw bezit had. Bedenk dus goed welke groeiplannen u met het vrijgekomen geld wilt realiseren!

Direct starten

Bent u geïnteresseerd in de Sale & Leaseback-methode en wilt u er meer over weten? Onze lease adviseurs staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Neem dus vrijblijvend contact met ons op via 033 785 35 06info@aigautomotive.nl of WhatsApp ons via 06-54965332

Dit zijn de voordelen van Sale & Leaseback:

  • Eenvoudige en snelle methode om aan liquiditeiten te komen voor extra investeringen.
  • Uw wagenpark blijft ongewijzigd.
  • U blijft economisch eigenaar van uw bedrijfsauto’s.
  • U bepaalt zelf de looptijd van het contract.
  • Auto Import Garant accepteert u als klant zonder dat u jaarcijfers hoeft te overleggen.
  • U betaalt maandelijks een vast leasebedrag.
  • Voor één bedrijfsauto of voor een compleet wagenpark.
  • Ook beschikbaar voor starters.