fbpx

Veelgestelde vragen

Hoe werkt auto import?

De import van een auto is een complex proces. Hoewel u veel prijsvoordeel kunt krijgen, komen er veel zaken bij kijken. Zodra u een auto heeft gekozen moet deze worden getransporteerd. Daarbij krijgt u te maken met belasting en douane, technische eisen, aangifte van de BPM, de RDW-keuring, kentekenregistratie, verzekering, APK-keuring, invoerdocumenten en de kilometerstandenregistratie. Kortom: een auto importeren is niet zomaar gedaan. Daarom wordt vaak een professional ingeschakeld om de import te regelen, en toch te profiteren van de financiële voordelen.

“AIG Automotive maakt het u makkelijk” Frank Kamminga

Bij AIG Automotive nemen wij de import graag uit handen. Wij werken met een duidelijke werkwijze en nemen u mee in alle stappen van het proces.

In de eerste plaats luisteren wij aandachtig naar uw wensen. Aan welke eisen moet de auto voldoen? Welke opties zijn voor u belangrijk? Daarna ontvangt u vrijblijvend een aantal offertes van auto’s die overeenkomen met uw wensen. Zit de auto van uw dromen ertussen? Dan gaan wij snel voor u te werk. Zo niet? Dan zoeken we verder. Wij bieden altijd auto’s aan waarvan de serviceboekjes aanwezig zijn, in de meeste gevallen bij een officiële dealer vandaan. Ook stellen wij als eis het onderhoud altijd goed is uitgevoerd en dat de auto geen schadeverleden heeft. Wanneer u akkoord geeft, laten we de auto veilig naar ons transporteren via ons Nederlandse transportkanaal. Bij aankomst van de auto ontvangt u bericht en vragen wij het Nederlandse kenteken aan. Daarnaast voeren wij het RDW, de belastingdienst en verdere taken uit die komen kijken bij de import van een auto. Wanneer het kenteken bij ons fysiek is binnengekomen, spreken wij een afleverdatum af.

Moet ik betalen voordat ik de auto te zien krijg?
Heb ik (fabrieks)garantie op mijn geïmporteerde auto?
Kan ik mijn (zakelijke) auto financieren wanneer ik een importauto aanschaf?
Kan ik ook een bedrijfswagen importeren bij AIG Automotive?
Is het mogelijk om meerdere auto’s voor een wagenpark aan te schaffen en deze te financieren?
Hoe snel heb ik mijn auto?
Hebben jullie een showroom?
Leveren jullie na aflevering ook een service?
Is er een proefrit mogelijk?
Wanneer loont het voor mij om te importeren?
Leveren jullie ook af op locatie?
Mijn auto is totall-loss. Kunnen jullie mij hiermee helpen?
Hebben jullie ook een garage voor bijvoorbeeld servicebeurten?